Mennen voor jong en oud

Mennen is een sport die beoefent kan worden door jong en oud. Wanneer je affectie hebt met paarden maar om een bepaalde reden, bijvoorbeeld een lichamelijke beperking er niet mee kan rijden, kun je wel je hart volgen door b.v te gaan mennen recreatief met het gezin of in de wedstrijdsport. Wij bieden voor beiden mogelijkheden en ook onze accomodatie is er voor ingericht.

Accommodatie

Allereerst beschikken we over 2 binnenrijhallen waarin les gegeven kan worden, als het weer het buiten niet meer toelaat. Binnen kan ook dressuur en vaardigheid worden geoefend. Ons buitenterrein beschikt over een 5 tal vaste hindernissen die steeds worden uitgebreid, waaronder 2 mooie waterhindernissen. Door de beschikbare ruimten kunnen in de weiden ook zonodig dressuur en vaardigheidsbanen worden verwezenlijkt. Uniek is dat vanuit de manege er een directe aansluiting is op een stuk natuur met daarin menpaden.

Instructie

Er worden menlessen gegeven aan kinderen en volwassenen in enkel en dubbelspan. Bij voldoende deelnemers kan een FNRS menopleiding worden gestart. Het africhten van paard of pony enkel en of dubbelspan is het visitekaartje van onze manege. Jaarlijks wordt ook een marathon wedstrijd hier in georganiseerd door de menvereniging In den Triemn die hier actief is.