Accomodatie

De manege beschikt over 2 rijhallen van 20/40 en 30/60 en een 30/60 buitenbak. Er bestaat de mogelijkheid om te oefenen op grasmat waarop een springtuin kan worden uitgezet en niet te vergeten een galopeerbaan van ongeveer 2 km. Bijzonder bij Hippsch Centrum Midden Zeeuws-Vlaanderen aan het geheel is een 5 tal vaste menhindernissen die zowel gebruikt kunnen worden onder de man als aangespannen.

Lessen

Ter voorbereiding op de groepsles begint iedere beginnende ruiter met privelessen. Veilige omgang met paard en pony, de poetsvaardigheden, kennis van harnachement worden overgedragen alvorens men over gaat naar het echte werk, het leren rijden. De groepslessen omvatten veel variatie, naast dressuur en springen wordt ook gebruik gemaakt van de buiten mogelijkheden. De paarden en pony’s die gebruikt worden sluiten aan bij het nivo van de ruiter, zowel voor beginners als gevorderden. De instructie is bevoegd om les te geven tot en met Z2 nivo.

Ruiterkamp

Iedere zomervakantie organiseren we met succes ruiterkampen voor onze eigen manegeruiters. Een afwisselend programma met vele activiteiten omtrent alles wat met paard en/of pony te maken heeft zorgt dat de deelnemers moe, maar voldaan en met veel verhalen na drie dagen naar huis gaan.

FNRS wedstrijden

Gedurende het jaar organiseren we voor de manegeruiters wedstrijden waar zowel beginnende als gevorderde ruiters aan kunnen deelnemen. Buiten deze dressuurproeven doen we ook af en toe aan vaardigheidsproeven.

CBR

CBR staat voor certificaat buiten rijden dit is ook een onderdeel wat bij voldoende deelname op ons ruitersport centrum wordt georganiseerd.