Instructie

De manege beschikt over 2 rijhallen van 20/40 en 30/60. Daarnaast beschikken we over een 30/60 buitenbak. Er bestaat de mogelijkheid om te oefenen op grasmat waarop een springtuin kan worden uitgezet. Bijzonder aan het geheel is een 5 tal vaste menhindernissen die gebruikt kunnen worden onder de man als aangespannen, en niet te vergeten een galopeerbaan van ongeveer 2 km.

Manegelessen beginner

Een beginnend ruiter moet een minimum leeftijd 7 jaar hebben en eerst in de priveles. Wanneer de ruiter klaar is om in de groep in te gaan wordt dat aangegeven. De groepen bestaan maximaal ongeveer uit 10 personen. We streven er naar om zoveel mogelijk volwassenen en middelbare scholieren bij elkaar in groep te laten rijden.

Manegelessen gevorderde

Wanneer de ruiter klaar is om in de groep in te gaan wordt dat aangegeven. De groepen bestaan maximaal ongeveer uit 10 personen. We streven er naar om zoveel mogelijk volwassenen en middelbare scholieren bij elkaar in groep te l

Men instructie

Er worden menlessen gegeven aan kinderen en volwassenen in enkel en dubbelspan. Bij voldoende deelnemers kan een FNRS menopleiding worden gestart. Het africhten van paard of pony enkel en of dubbelspan is het visitekaartje van onze manege.

Rijvereniging De Vlakteruiters

Voor diegene die wedstrijden willen rijden kan zich aansluiten bij Rijvereniging De Vlakteruiters.

Wedstrijdbegeleiding

Voor de wedstrijdruiters voorzien we in de lessen begeleiding en transport om wedstrijd te kunnen rijden.

Training

Bij HC Midden Zeeuws-Vlaanderen kunt u ook terecht voor het africhten van paarden en pony’s, zowel onder het zadel als aangespannen enkel- en dubbelspan.

Divers

De binnenbakken kunt u huren op afspraak. Ook indien u wilt zijn de buitenhindernissen te huur. Neem gerust even contact op of kom even kijken.

Pensionstalling

Pensionstalling faciliteiten zijn beperkt aanwezig. Het aantal plaatsen is gering, maar u kunt altijd even contact met ons opnemen.