Helemaal voorbereid je Ruiterbewijs halen? Doe mee met CBR1 en CBR2!

In het voorjaar/de zomer van 2021 organiseren we de opleiding KNHS Ruiterbewijs. Om hier helemaal voorbereid aan deel te nemen start in december opnieuw de CBR 1 & CBR 2 trainingen.
 
Gedurende de opleiding train en leer je op een leuke, veilige en vooral educatieve manier buitenrijden. Je leert hoe je een obstakel oefening kan rijden, springen (etc.) en alles staat in het teken van het buitenrijden. Na het behalen van CBR1, heb je de mogelijkheid om CBR2 te behalen en uiteindelijk het Ruiterbewijs.
 
Certificaat Buiten Rijden 1 (CBR 1)
Dit is het eerste certificaat wat je kunt behalen in jouw opleiding naar het KNHS Ruiterbewijs. Het CBR1 bestaat uit een theorietoets, een praktijktoets op stal en een praktijktoets rijden in de rijbaan. Tijdens de opleiding leer je bijvoorbeeld hoe je zonder beugels toch balans kunt houden op het paard en alles staat in het teken van het buitenrijden. Om op te gaan voor het CBR1 adviseert de KNHS om minimaal op F4 niveau te kunnen paardrijden. Aan het CBR1 is geen minimale leeftijd verbonden.

De opleiding bestaat uit +/- 5 zowel theorie als/of praktijklessen. Evt. aan te vullen met privélessen (op aanvraag).

Start medio december/januari.
 
Certificaat Buitenrijden 2 (CBR 2)
Het Certificaat Buiten Rijden 2 (CBR2) is het tweede certificaat wat je kunt behalen in jouw opleiding naar het Ruiterbewijs. Net zoals CBR1 bestaat ook dit examen uit een theorietoets, een praktijktoets op stal en een praktijktoets rijden in de rijbaan. De praktijktoets in de rijbaan van CBR2 is een stapje moeilijker dan de toets van het CBR1. Je moet bij deze praktijktoets bijvoorbeeld van paard wisselen en een steilsprong kunnen springen van 40 cm hoog. Voordat je op mag gaan voor het CBR2, moet je in het bezit zijn van het CBR1.

De opleiding bestaat uit +/- 5 zowel theorie als/of praktijklessen. Evt. aan te vullen met privélessen (op aanvraag).

Start voorzien voorjaar 2021.

Inschrijven 
Wil jij op een correcte manier leren buiten rijden? Schrijf je voor 1 december in via de lijst op het bord in de manege of per e-mail aan hcentrum@zeelandnet.nl

 
Vragen of informatie
Mocht je nog vragen hebben of info over bijv. de kostprijs wensen, neem dan gerust (per e-mail) contact op: hcentrum@zeelandnet.nl