Je KNHS Ruiterbewijs halen?

Per 01/04 start de opleiding KNHS Ruiterbewijs. De opleiding voor het Ruiterbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het Ruiterbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het Ruiterbewijs is onmisbaar voor iedereen die paardrijdt en super fan is van buitenritten.


Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens deze opleiding leer je ontzettend veel over paarden en paardrijden. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  • De aard en het gedrag van het paard.
  • Hoe communiceert een paard?
  • De algemene verzorging, zoals hoefverzorging en voeding, maar ook de verzorging voor en na het rijden.
  • Gezondheid, ziektes en aandoeningen.

Maar natuurlijk leer je ook hoe je met plezier en veilig op de openbare weg en in het bos kunt rijden. Ook ga je springen, doe je obstakeltraining en leer je meer over de verkeersregels voor ruiters.

Kortom een hele leuke en leerzame opleiding voor iedereen die beter wil leren paardrijden en meer wil weten over het gedrag en de verzorging van paarden. Een onmisbare aanvulling op je wekelijkse manegeles of training met je paard.


Inschrijven
 
Wil jij je KNHS Ruiterbewijs behalen? Schrijf je voor 01/04 in per e-mail aan hcentrum@zeelandnet.nl

Ben je manegeruiter @HC MZVL en heb je vorig jaar je CBR1 en CBR2 behaald dan kan je meteen instromen in de opleiding KNHS Ruiterbewijs.
Heb je CBR1 en 2 nog niet? Komend voorjaar wordt deze cursus opnieuw georganiseerd. Datum en inschrijving voor CBR1/2 volgen binnenkort.

Voor de externe ruiter in bezit van eigen paard is het ook mogelijk om je aan te melden voor het examen*. 

Vragen of informatie
Mocht je nog vragen hebben of info over bijv. de kostprijs wensen, neem dan gerust (per e-mail) contact op: hcentrum@zeelandnet.nl


*Neem hiervoor eerst contact met ons op via hcentrum@zeelandnet.nl. (Aanmelden voor 23/05)